Plan propriu de securitate si sanatate in munca

Ce este?
Planul propriu de securitate si sanatate SSM cuprinde ansamblul de masuri de securitate si sanatate specifice fiecarei intreprinderi. Planul propriu de securitate si sanatate in munca, sau planul SSM, este o cerinta si o obligatie a fiecarui angajator, intocmit sub forma unei documentatii tehnico-organizatorice.
Planul propriu de securitate are rolul de prevenire a accidentelor la locul de munca sau a bolilor profesionale, prin evaluarea tuturor riscurile ce pot aparea la locul de munca. Legea sanatatii si securitati in munca prevede faptul ca fiecare angajator are obligatia de a intocmi planul propriu de securitate.
Pentru ca acesta sa fie valid, el trebuie sa cuprinda informatiile prevazute in Anexa nr.7 - HG-1425/2006, si sa fie supus analizei lucratorilor si reprezentantilor lor ori CSSM, de asemenea sa fie semnat de angajator.
La Meraki Consulting ne asiguram ca planul propriu de securitate pe care il elaboram respecta cadrele normative legale. Totodata, stim ca fiecare intreprindere are propriile cerinte si propriile caracteristici, astfel factorii pe care ii luam in calcul atunci cand elaboram masurile de prevenire si protectie din planul propriu de securitate sunt in acord cu specificul firmei.

Ce cuprinde?

In urma evaluarii riscurilor specifice si a coroborarii informatiilor prevazute in Anexa nr.7 cu componentele sistemului de munca, vorbim despre urmatoarele categorii de masuri:
  • Masuri de ordin tehnic - acestea vizeaza ansamblul masurilor de protectie ce fac referire la mijloace de productie si mediul de munca
  • Masuri de ordin organizatoric - acestea se refera la ansamblul masurilor ce privesc aspecte legate de executant si sarcina de munca
  • Masuri de ordin igienico-sanitar
  • Categoriile de masuri de securitate si sanatate in munca pot fi completate si cu alte masuri stabilite, in functie de prioritatile companiei, pentru asigurarea securitatii si sanatatii tuturor angajatilor.
 

Avantaje pentru firma dumneavoastra

  • Respectarea normelor legale privind sanatatea si securitatea in munca, prevenind orice fel de sanctiuni de neconformitate
  • Siguranta si sanatatea fiecarui angajat in parte in munca pe care o presteaza in companie
 

Solicita oferta

Scopul nostru este sa va oferim servicii SSM si PSI de cea mai buna calitate, dar in acelasi timp cat mai complete.

Copyright © Meraki Consulting 2018. Webdesign by Softimpera.