Servicii Protectia Muncii

Protectia muncii, cunoscuta si sub prescurtarea SSM, reprezinta un set de prevederi legale care se aplica prin respectarea normelor impuse in domeniu. Aspectele care trebuie respectate si felul in care trebuie sa fie aplicate acestea sunt prevazute in Legea nr. 319 din 2006 privind securitatea si sanatatea in munca.

Toate serviciile de Protectia Muncii pe care noi le oferim sunt in conformitate cu prevederile legale si modificarile care pot aparea pe parcurs, de calitate, livrate in timp si forma si la un pret accesibil pe tot teritoriul Romaniei avand birouri in Cluj Napoca si Slatina.

Astfel, va asiguram ca sunteti in perfecta legalitate cu normele SSM in vigoare, evitand astfel posibile amenzi aplicate de catre organele de control si pierderi pentru compania dumneavoastra care ulterior pot fi transformate pentru dezvoltarea companiei. Va invitam sa vedeti ce cuprinde fiecare serviciu din domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca (mai des cunoscut ca Protectia Muncii) cu toate subpunctele si beneficiile care le putem oferii firmei dumneavoastra :

Beneficiile respectarii normelor SSM

Avantajele respectarii de catre compania dumneavoastra a prevederilor privind securitatea si sanatatea in munca sunt multiple. In primul rand vorbim despre protejarea si protectia celei mai valoroase resurse din orice companie, si anume resurse umana.
In al doilea rand este vorba despre respectarea unor reglementari legale, a caror incalcare atrage dupa sine sanctiuni si chiar pedepse penale.
Studiile de caz au aratat faptul ca buna gestionare a SSM intr-o companie este corelata cu o imbunatatire a performantei si a rentabilitatii, conform site-ului Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca. Intr-un peisaj economic foarte competitiv, acest lucru reprezinta un real avantaj pentru orice companie.
Mai mult de atat, un sistem SSM precar este mai costisitor pentru companie pe termen lung, datorita costurilor cu accidentele de munca sau asistenta medicala dar si datorita reducerii absenteismului de la locul de munca sau a platilor compensatorii. Imbunatatirea si gestionarea riscurilor cu protectia muncii in compania dumneavoastra este prioritatea noastra.
Beneficiati de toate aceste avantaje cu o investitie mai mult decat rezonabila in serviciile oferite de Meraki Consulting!

Ce inseamna nerespectarea normelor din protectia muncii

In prezent, nerespectarea prevederilor legale cu privire la sanatatea si securitatea in munca se pedepseste cu amenzi de pana la 10.000 de lei. Daca punem in balanta costul serviciilor cu protectia muncii si valoarea amenzilor din cauza nerespectarii acestor normative, reiese clar faptul ca avantajul de a angaja o firma pentru servicii si consultanta SSM este mult mai mare decat aparentele „economii” pe care le puteti face in caz contrar.
Mai mult, pe langa amenzile contraventionale, vorbim aici si despre pedepse penale care se aplica in cazul in care se constata infractiuni, adica pana la 3 ani de inchisoare. Suna destul de sumbru, stim, insa faptul ca ati ajuns la noi este deja un prim pas pentru a pune lucrurile in ordine si cat mai repede.
Serviciile noastre SSM vin in ajutorul dumneavoastra in primul rand, fiind gandite in acest sens.

Copyright © Meraki Consulting 2018. Webdesign by Softimpera.